Vařené hovězí maso s křenovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařené hovězí maso s křenovou omáčkou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 5130 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
1 špetka | Cukr krupice |
600 g | Hovězí maso přední |
2 polévková lžíce | Křen |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
0,3 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 131,5mg |
Draslík | 644,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Hovězí maso přední, Křen, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařené hovězí maso s křenovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso omyjeme a dáme vařit do osolené horké vody. |
2 | Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z masa a necháme povařit. Do vzniklé omáčky přidáme smetanu a jemně nastrouhaný křen. Ochutíme citronovou šťávou, osolíme a přisladíme podle chuti. |
3 | Podáváme s knedlíkem. |