Kalamáry s rajčaty a špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kalamáry s rajčaty a špenátem
Kalamáry s rajčaty a špenátem
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51306 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Cibule |
3 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
80 ml | Olej rostlinný |
140 g | Passata (drcená rajčata) |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1,5 polévková lžíce | Pyré rajčatové |
1 kávová lžička | Sůl |
800 ml | Vývar zeleninový |
Na blanšírování špenátu | |
---|---|
1 kg | Špenát listový čerstvý |
1,5 l | Voda pitná |
Na vaření kalamárů | |
1,5 kg | Kalamáry |
1,8 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 701,9mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 84,4mg |
Vitamín E | 10,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kopr čerstvý, Olej rostlinný, Sůl, Špenát listový čerstvý, Voda pitná, Kalamáry, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Passata (drcená rajčata), Pepř černý mletý, Pyré rajčatové, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kalamáry s rajčaty a špenátem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a opláchnuté kalamáry nakrájíme na kousky, vložíme do vroucí vody a vaříme zhruba 45 minut. Uvařené vyjmeme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno, kopr nasekáme najemno. Špenát opláchneme a 3 minuty blanšírujeme. |
2 | Na oleji zpěníme cibuli, přidáme špenát, chvíli smažíme, vmícháme kalamáry a podusíme. Před koncem varu přidáme rajčata, pyré, sůl, pepř, kopr, zalijeme vývarem a dusíme na mírném plameni 15 minut. |