Lasagne s masovou směsí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lasagne s masovou směsí
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Jamie Oliver |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 51308 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g | Mozzarella |
20 g | Olej olivový extra panenský |
15 g | Šalvěj čerstvá |
600 g | Srnčí maso pečené |
120 g | Sýr Parmezán |
25 g | Tuk |
8 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Rajčatová omáčka | |
---|---|
1 ks | Bobkový list |
3 stroužek | Česnek |
30 g | Olej olivový extra panenský |
1200 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
5 g | Rozmarýn čerstvý |
Bílá omáčka | |
50 g | Cibule |
80 g | Máslo čerstvé |
1000 ml | Mléko polotučné |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
3 g | Pepř černý celý |
1 g | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel - nať |
6 g | Sůl |
150 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 420,6mg |
Draslík | 626,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Šalvěj čerstvá, Sýr Parmezán, Tuk, Vaječný žloutek slepičí, Bobkový list, Česnek, Rajčata loupaná (konzervovaná), Rozmarýn čerstvý, Cibule, Muškátový oříšek, Pepř černý celý, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mozzarella, Olej olivový extra panenský, Srnčí maso pečené, Olej olivový extra panenský, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lasagne s masovou směsí postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme mouku, přidáme žloutky a vypracujeme tuhé těsto. Důkladně prohněteme a necháme půl hodiny uležet. |
2 | Česnek a šalvěj s rozmarýnem posekáme nadrobno, mozzarellu nakrájíme na plátky, parmezán nastrouháme. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme česnek a osmahneme dorůžova. Přisypeme rozmarýn, bobkový list, přilijeme rajčata i s nálevem, hrnec zakryjeme pokličkou a zvolna vše dusíme 45 minut. |
3 | Do jiného hrnce nalijeme mléko, přidáme mletý muškát, posekanou petrželku, celý pepř a nadrobno nakrájenou cibuli. Zvolna přivedeme k varu. V dalším hrnci z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, jakmile mléko projde varem, odstavíme, přecedíme a mléko pomalu přilijeme k jíšce. Promícháme a povaříme dohusta. Také odstavíme. Osolíme, opepříme a přimícháme parmezán. |
4 | Pečené maso nakrájíme nadrobno, přidáme do rajčatové omáčky, osolíme, opepříme, chvilku povaříme a také odstavíme. Vyndáme bobkový list. |
5 | Těsto vyválíme na plát dvakrát větší než je dno pekáče. Pekáč vymastíme tukem, vložíme do něj těsto tak, aby okraje těsta visely přes hrany pekáče. První vrstvou bude část masa v rajčatové omáčce, druhá vrstva bude část bílé mléčné omáčky, posypeme strouhaným permezánem a postup opakujeme, až nám dojdou suroviny. Převislé těsto překlopíme přes náplň, povrch posypeme šalvějí, poklademe plátky mozzarelly, zakapeme panenským olejem, pekáč vložíme do vyhřáté trouby a pokrm pečeme 45 minut. |
6 | Upečené lasagne naporcujeme a podáváme. |