Jednoduchý recept

Rizoto s Martini

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 51309
Kategorie: Rizota

Ingredience

80 g Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
80 g Cibule
200 ml Martini bianco
70 g Máslo čerstvé
25 g Olej olivový extra panenský
2 g Pepř černý mletý
400 g Rýže Arborio
8 g Sůl
120 g Sýr Parmezán
1000 ml Vývar slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 496 kcal
Kilojoule 2 076kJ
16% Sacharidy 56 g
25% Tuky 19 g
70% Sodík 1 g
23% Bílkoviny 13 g

Rizoto s Martini postup přípravy receptu:

1

Cibuli, řapíkatý celer a česnek nakrájíme nadrobno, nasypeme do hrnce s rozehřátým olejem, zvolna osmahneme. Přisypeme rýži, orestujeme, promícháme a přilijeme Martini. Zvolna vaříme, stále mícháme, až se všechno Martini vstřebá. Po naběračkách přiléváme vývar, vždy přilijeme další naběračku, když se ta předchozí vsákne.

2

Uvařené rizoto stáhneme z ohně, osolíme, opepříme, přimícháme strouhaný parmezán, máslo, zakryjeme pokličkou a necháme 2 minuty stát. Poklici odstraníme a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept