Recept

Polévka s vepřovým masem a kroupami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 95 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 51310
Kategorie: Polévky

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 stroužek Česnek
2 ks Cibule
4 polévková lžíce Hříbky čerstvé
200 g Kroupy ječné
0,5 polévková lžíce Majoránka
3 ks Nové koření celé
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
0,5 polévková lžíce Sůl
300 g Vepřová plec
1,6 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 450 kcal
Kilojoule 1 883kJ
12% Sacharidy 44 g
30% Tuky 22 g
16% Sodík 315 mg
33% Bílkoviny 19 g

Polévka s vepřovým masem a kroupami postup přípravy receptu:

1

Kroupy dobře promyjeme, dáme do do misky s 2 dl vody a necháme je namočené minimálně 30 minut. Sušené hříbky promyjeme pod tekoucí vodou a namočíme je též do 2 dl vody.

2

Vepřovou plec omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Očistíme velkou cibuli a nakrájíme ji na kostky. V hrnci si rozpálíme sádlo, přidáme cibuli a zpěníme ji. Přidáme maso, které orestujeme dozlatova, ochutíme ho solí, pepřem, mletou sladkou i pálivou papriku, promícháme a přilijeme vodu. Přidáme kroupy, hříbky, majoránku, bobkový list, nové koření a pomalu polévku vaříme minimálně 60-80 minut. Když je maso i kroupy měkké, přimícháme rozetřený stroužek česneku a dochutíme solí. Petrželovou nať omyjeme, drobně pokrájíme a přimícháme do polévky těsně před podáváním.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept