Jednoduchý recept

Kuře na slanině a pivu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 51311
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
2 ks Cibule
1 ks Kuře
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
50 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 724 kcal
Kilojoule 3 030kJ
1% Sacharidy 5 g
69% Tuky 52 g
20% Sodík 400 mg
97% Bílkoviny 54 g

Kuře na slanině a pivu postup přípravy receptu:

1

Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Slaninu nakrájíme na kostičky.

2

Kuře omyjeme, osušíme, rozporcujeme, osolíme a zaprášíme je moukou.

3

V žáruvzdorné míse orestujeme kostičky slaniny, přidáme máslo a nakrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova. Do pánve vložíme porce kuřete, opečeme je ze všech stran, podlijeme pivem a vodou, přimícháme utřený česnek a pečeme přikryté poklicí přibližně 20 minut. Pak poklici sundáme, kuře dopečeme a občas ho polijeme vypečenou šťávou.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a zeleninový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept