Recept

Chodská horalská polévka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 51312
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

200 g Brambory
1 ks Cibule
160 g Houby čerstvé
1 polévková lžíce Kerblík
1 kávová lžička Kmín celý
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
9 dl Voda pitná
1,5 dl Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 273 kcal
Kilojoule 1 144kJ
4% Sacharidy 15 g
29% Tuky 22 g
23% Sodík 464 mg
13% Bílkoviny 7 g

Chodská horalská polévka postup přípravy receptu:

1

Čerstvé houby očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Oloupeme a omyjeme brambory a nakrájíme je na kostky. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno.

2

Houby a brambory dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl, kmín a pomalu vaříme doměkka přibližně 20 minut. Mezitím si v pánvi rozehřejeme máslo na kterém osmažíme dozlatova cibuli. Posypeme ji moukou a usmažíme světlou jíšku, kterou přimícháme 10 minut před dovařením do vroucí polévky. V hrnečku si v zakysané smetaně rozkvedláme vejce. Omyjeme kerblík a drobně ho pokrájíme. Před dovařením polévky zamícháme smetanu s vejcem, přidáme kerblík, dochutíme solí, vaříme jen 1 minutu a podáváme.

Poznámka

Místo čerstvých hub můžeme použít houby sušené (4-5 lžic), které si předem namočíme do studené vody.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept