Recept

Kuřecí polévka s čínskými houbami a bambusovými výhonky

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 85 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 51313
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

350 g Bambusové výhonky konzervované
5 ks Bujón zeleninový
80 g Celer bulvový
60 g Cibule
25 g Houby Shitake sušené
1 kg Kuře
80 g Mrkev kořen
50 g Nudle čínské vaječné
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 polévková lžíce Pasta Sambal Oelek
80 g Petržel - nať
1,8 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 352 kcal
Kilojoule 1 472kJ
4% Sacharidy 13 g
64% Tuky 48 g
6% Sodík 128 mg
53% Bílkoviny 30 g

Kuřecí polévka s čínskými houbami a bambusovými výhonky postup přípravy receptu:

1

Houby namočíme do vody a necháme je nabobtnat, po třech hodinách je pak scedíme a nakrájíme na nudličky. Kuře očistíme, opláchneme a rozpůlíme. Celer, mrkev a cibuli očistíme, bambusové výhonky scedíme a necháme okapat.

2

Do vroucí vody vložíme bujonové kostky a necháme je rozpustit. Do bujónu vložíme kuře, cibuli, celer, mrkev a petrželovou nať a na mírném plameni vaříme zhruba 70 minut.

3

Uvařené maso vyjmeme, vývar přecedíme do čistého hrnce. Do vroucího vývaru vložíme nudle, houby a vaříme 15 minut.

4

Zchladlé maso vykostíme a nakrájíme na kousky a spolu s bambusovými výhonky vložíme do téměř hotové polévky. Dochutíme sojovou omáčkou a pastou sambal oelek.

5

Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept