Kuřecí polévka s čínskými houbami a bambusovými výhonky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí polévka s čínskými houbami a bambusovými výhonky
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 85 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 51313 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
350 g | Bambusové výhonky konzervované |
5 ks | Bujón zeleninový |
80 g | Celer bulvový |
60 g | Cibule |
25 g | Houby Shitake sušené |
1 kg | Kuře |
80 g | Mrkev kořen |
50 g | Nudle čínské vaječné |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 polévková lžíce | Pasta Sambal Oelek |
80 g | Petržel - nať |
1,8 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 107,1mg |
Draslík | 500,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bambusové výhonky konzervované, Celer bulvový, Cibule, Houby Shitake sušené, Kuře, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón zeleninový, Mrkev kořen, Nudle čínské vaječné, Omáčka sójová, Pasta Sambal Oelek, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí polévka s čínskými houbami a bambusovými výhonky postup přípravy receptu:
1 | Houby namočíme do vody a necháme je nabobtnat, po třech hodinách je pak scedíme a nakrájíme na nudličky. Kuře očistíme, opláchneme a rozpůlíme. Celer, mrkev a cibuli očistíme, bambusové výhonky scedíme a necháme okapat. |
2 | Do vroucí vody vložíme bujonové kostky a necháme je rozpustit. Do bujónu vložíme kuře, cibuli, celer, mrkev a petrželovou nať a na mírném plameni vaříme zhruba 70 minut. |
3 | Uvařené maso vyjmeme, vývar přecedíme do čistého hrnce. Do vroucího vývaru vložíme nudle, houby a vaříme 15 minut. |
4 | Zchladlé maso vykostíme a nakrájíme na kousky a spolu s bambusovými výhonky vložíme do téměř hotové polévky. Dochutíme sojovou omáčkou a pastou sambal oelek. |
5 | Podáváme teplé. |