Polévka se slaninou, zelím a těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 53 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka se slaninou, zelím a těstovinami
Celkový čas: | 53 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 51314 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
120 g | Anglická slanina |
2 stroužek | Česnek |
20 ml | Olej olivový |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 g | Těstoviny Conchigliette |
900 ml | Vývar drůbeží |
200 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 16,3mg |
Draslík | 137,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Conchigliette, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka se slaninou, zelím a těstovinami postup přípravy receptu:
1 | Zelí očistíme, opláchneme a nakrájíme na nudličky, česnek rozdrtíme, slaninu nakrájíme na kostičky. |
2 | Na oleji osmažíme slaninu s česnekem a zelím za stálého míchání. Po dvou minutách přilijeme drůbeží vývar, ochutíme solí, pepřem a na mírném plameni vaříme za občasného míchání. Po půl hodině přisypeme těstoviny a vaříme ještě asi 12 minut. |