Kuřecí kousky v pivní marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí kousky v pivní marinádě
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 51315 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
600 g | Kuřecí prsa |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 polévková lžíce | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 218,7mg |
Draslík | 594,8mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 45,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Kuřecí prsa, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí kousky v pivní marinádě postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. |
2 | V míse smícháme vejce, pivo, Solamyl, sójovou omáčku, hořčici a hladkou mouku. Marinádu opepříme a osolíme a promícháme ji s nakrájeným masem. Uložíme do chladničky a necháme alespoň dvě hodiny rozležet. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej a marinované maso v něm osmažíme ze všech stran dozlatova a doměkka. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je bramborová kaše a zeleninová obloha.