Recept

Horalské kyselo s tvarohem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 51317

Ingredience

Šťouchané brambory
400 g Brambory
150 g Cibule
0,5 kávová lžička Kmín celý
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1,5 kávová lžička Sůl
6 dl Voda pitná
Polévka
0,5 kávová lžička Kmín celý
2,5 dl Mléko - podmáslí
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Smetana zakysaná 15%
1 kávová lžička Sůl
250 g Tvaroh konzumní
5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 314 kcal
Kilojoule 1 316kJ
6% Sacharidy 23 g
24% Tuky 18 g
25% Sodík 510 mg
30% Bílkoviny 17 g

Horalské kyselo s tvarohem postup přípravy receptu:

1

Oloupeme, omyjeme a na kostky nakrájíme brambory. Dáme je do hrnce, zalijeme 6 dl vody, přidáme sůl, kmín a vaříme je 20 minut doměkka. Mezitím si očistíme a drobně pokrájíme cibuli. V pánvi na másle ji osmažíme dozlatova. Jakmile jsou brambory měkké, scedíme je přidáme k nim cibuli s máslem a rozšťoucháme je. Hrnec zakryjeme a brambory uchováme teplé.

2

Do druhého hrnce dáme vařit 5 dl vody s kmínem. Do misky nalijeme podmáslí, přidáme hladkou mouku a rozkvedláme ji dohladka. Za stálého míchání přilijeme vzniklou směs do vody, přidáme sůl a vaříme jen 2-3 minuty. Stále polévku mícháme. Dochutíme ji pepřem a odstavíme z plotny. Přimícháme tvaroh, podle chuti dosolíme. Na talíře rozdělíme šťouchané brambory s cibulkou, přelijeme je polévkou, každou porci ozdobíme zakysanou smetanou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept