Fazolové lusky naložené v soli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolové lusky naložené v soli
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 51322 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 kg | Fazolové lusky zelené |
100 g | Sůl |
1,7 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
2% Kalorie 39 kcal
Kilojoule 162kJ
2% Sacharidy 9 g
0% Tuky 0 g
243% Sodík 5 g
4% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 264,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Fazolové lusky naložené v soli postup přípravy receptu:
1 | Mladé fazolové lusky důkladně očistíme, propereme pod tekoucí vodou a pokrájíme na malé kousky. Vložíme do mírně osolené vody a povaříme. Poté vyjmeme děrovanou naběračkou a přemístíme do mísy. |
2 | Po vychladnutí promícháme se solí, rozdělíme do sklenic a dosolíme. Sklenice zavíčkujeme a uchováme na temném a studeném místě. |