Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 51323
Kategorie: Rizota

Ingredience

Rizoto s Martini
80 g Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
80 g Cibule
200 ml Martini bianco
70 g Máslo čerstvé
25 g Olej olivový extra panenský
2 g Pepř černý mletý
400 g Rýže Arborio
8 g Sůl
120 g Sýr Parmezán
1000 ml Vývar slepičí
Pesto
100 g Bazalka
1 stroužek Česnek
80 g Olej olivový extra panenský
70 g Oříšky piniové
1 g Pepř černý mletý
4 g Sůl
80 g Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 734 kcal
Kilojoule 3 070kJ
16% Sacharidy 59 g
56% Tuky 42 g
94% Sodík 2 g
35% Bílkoviny 20 g

Rizoto s pestem postup přípravy receptu:

1

Rizoto: Cibuli, řapíkatý celer a česnek nakrájíme nadrobno, nasypeme do hrnce s rozehřátým olejem, zvolna osmahneme, přisypeme rýži, orestujeme, promícháme a přilijeme Martini. Zvolna vaříme, stále mícháme, až se všechno Martini vstřebá. Po naběračkách přiléváme vývar, vždy přilijeme další naběračku, když se ta předchozí vsákne. Uvařené rizoto stáhneme z ohně, osolíme, opepříme, přimícháme strouhaný parmezán, máslo, zakryjeme pokličkou a necháme 2 minuty stát.

2

Pesto: Do mixéru nasypeme piniové oříšky, přidáme česnek, sůl, pepř, lístky bazalky a rozmixujeme. Nakonec přimícháme panenský olej a strouhaný permezán.

3

Na talířích vytvoříme kopečky rizota a přelijeme je pestem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept