Recept

Myslivecká polévka s houbami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 51324

Ingredience

Polévka
1 l Bujón hovězí
1 ks Cibule
300 g Houby čerstvé
1,5 polévková lžíce Kerblík
0,5 polévková lžíce Majoránka
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
3 stroužek Česnek
Jíška
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 kávová lžička Paprika mletá sladká

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 626 kcal
Kilojoule 2 621kJ
14% Sacharidy 50 g
36% Tuky 27 g
3006% Sodík 60 g
86% Bílkoviny 48 g

Myslivecká polévka s houbami postup přípravy receptu:

1

Čerstvé houby očistíme, jejich hlavičky oloupeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na hrubší plátky.

2

Očistíme a drobně pokrájíme cibuli. V hrnci si rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a zpěníme ji. Přidáme houby, promícháme a vydusíme je z vlastní šťávy. Poté přilijeme hovězí bujón a polévku přivedeme k varu. Poté zmírníme teplotu a pomalu vaříme 20 minut.

3

Mezitím si v pánvi připravíme jíšku - rozpustíme máslo, přimícháme k němu mouku a usmažíme si světlou jíšku. Přidáme k ní sladkou mletou papriku, znovu promícháme a hned přidáme do polévky. Očistíme a utřeme stroužky česneku s 0.5 lžičkou soli. Polévku dochutíme majoránkou, česnekem a pepřem. Omyjeme kerblík, drobně ho pokrájíme a rozdělíme do talířů. Přelijeme ho polévkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept