Jednoduchý recept

Drůbeží vývar s šunkovými ravioly

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 51325

Ingredience

2 špetka Muškátový oříšek
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
40 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
1 l Vývar drůbeží
Na ravioly
230 g Mouka pšeničná hladká
30 g Máslo čerstvé
2 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
100 g Šunka uzená

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 475 kcal
Kilojoule 1 986kJ
8% Sacharidy 30 g
23% Tuky 17 g
35% Sodík 705 mg
23% Bílkoviny 13 g

Drůbeží vývar s šunkovými ravioly postup přípravy receptu:

1

Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a 2 vejce. Vypracujeme hladké těsto, které necháme pod utěrkou asi půl hodiny odpočinout. Šunku nakrájíme na tenké nudličky, petrželovou nať nasekáme nadrobno.

2

Z odpočinutého těsta vyválíme tenkou placku, ze které vykrájíme čtverce. Na čtverce rozdělíme šunku a máslo. Okraje čtverců potřeme rozšlehaným zbylým vejcem, čtverce přehneme a jejich okraje přitiskneme k sobě.

3

Drůbeží vývar ochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí, přivedeme k varu a poté do něj vkládáme ravioly. Vaříme zhruba 5 minut. Poté polévku zjemníme smetanou a ochutíme nasekanou petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept