Drůbeží vývar s šunkovými ravioly - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drůbeží vývar s šunkovými ravioly
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51325 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 špetka | Muškátový oříšek |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
40 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Vývar drůbeží |
Na ravioly | |
---|---|
30 g | Máslo čerstvé |
230 g | Mouka pšeničná hladká |
2 špetka | Sůl |
100 g | Šunka uzená |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 136,0mg |
Draslík | 60,6mg |
Vláknina | 175,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Sůl, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Vývar drůbeží, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Šunka uzená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Drůbeží vývar s šunkovými ravioly postup přípravy receptu:
1 | Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a 2 vejce. Vypracujeme hladké těsto, které necháme pod utěrkou asi půl hodiny odpočinout. Šunku nakrájíme na tenké nudličky, petrželovou nať nasekáme nadrobno. |
2 | Z odpočinutého těsta vyválíme tenkou placku, ze které vykrájíme čtverce. Na čtverce rozdělíme šunku a máslo. Okraje čtverců potřeme rozšlehaným zbylým vejcem, čtverce přehneme a jejich okraje přitiskneme k sobě. |
3 | Drůbeží vývar ochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí, přivedeme k varu a poté do něj vkládáme ravioly. Vaříme zhruba 5 minut. Poté polévku zjemníme smetanou a ochutíme nasekanou petrželovou natí. |