Jednoduchý recept

Zapečené brambory Morges

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 95 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 51327

Ingredience

1 kg Brambory
250 g Cibule
50 g Cibulka jarní
3 g Muškátový oříšek
60 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
2 dl Smetana 16% (pochoutková)
200 g Sýr Čedar
8 g Sůl
2 dl Voda pitná
2 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 413 kcal
Kilojoule 1 727kJ
8% Sacharidy 29 g
33% Tuky 25 g
37% Sodík 747 mg
26% Bílkoviny 14 g

Zapečené brambory Morges postup přípravy receptu:

1

Na 50 g másla zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na slabé plátky. Pekáč vymažeme zbylým máslem a střídavě ho plníme vrstvou cibule, brambor a strouhaného sýru. Vodu smícháme s vínem, solí a pepřem a vzniklou směsí zalijeme brambory po celé ploše. Dáme zakryté alobalem péct do středně vyhřáté trouby na hodinu. Po hodině pečení odstraníme alobal a brambory zalijeme smetanou smíchanou s muškátovým oříškem. Pečeme ještě půl hodiny odkryté. Podáváme posypané nakrájenou jarní cibulkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept