Zapečené brambory Morges - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené brambory Morges
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 95 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51327 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory |
250 g | Cibule |
50 g | Cibulka jarní |
60 g | Máslo čerstvé |
3 g | Muškátový oříšek |
5 g | Pepř černý mletý |
2 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
8 g | Sůl |
200 g | Sýr Čedar |
2 dl | Víno bílé |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 63,7mg |
Draslík | 840,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Cibulka jarní, Muškátový oříšek, Sůl, Sýr Čedar, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené brambory Morges postup přípravy receptu:
1 | Na 50 g másla zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na slabé plátky. Pekáč vymažeme zbylým máslem a střídavě ho plníme vrstvou cibule, brambor a strouhaného sýru. Vodu smícháme s vínem, solí a pepřem a vzniklou směsí zalijeme brambory po celé ploše. Dáme zakryté alobalem péct do středně vyhřáté trouby na hodinu. Po hodině pečení odstraníme alobal a brambory zalijeme smetanou smíchanou s muškátovým oříškem. Pečeme ještě půl hodiny odkryté. Podáváme posypané nakrájenou jarní cibulkou. |