Jednoduchý recept

Dušené brambory na víně se slaninou

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 51329

Ingredience

800 g Brambory
1 ks Cibule
5 g Majoránka
3 g Muškátový oříšek
40 g Pažitka
20 ml Polévkové koření Maggi
200 g Rajčata
200 g Slanina vepřová
7 g Sůl
2 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 416 kcal
Kilojoule 1 741kJ
9% Sacharidy 32 g
31% Tuky 23 g
56% Sodík 1 g
22% Bílkoviny 12 g

Dušené brambory na víně se slaninou postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi si vypečeme slaninu a na ní potom zpěníme cibuli nadrobno, přidáme nasekaný česnek a krátce orestujeme. Přihodíme brambory, zalijeme vínem, okořeníme polévkovým kořením, majoránkou a muškátovým oříškem a pod pokličkou na mírném ohni dusíme 30 minut. Asi 10 minut před koncem dušení přidáme nakrájená rajčata a dodusíme. Hotový pokrm dosolíme a podáváme posypaný nakrájenou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept