Dušené brambory na víně se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené brambory na víně se slaninou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 51329 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
800 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
5 g | Majoránka |
3 g | Muškátový oříšek |
40 g | Pažitka |
20 ml | Polévkové koření Maggi |
200 g | Rajčata |
200 g | Slanina vepřová |
7 g | Sůl |
2 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 34,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 972,4mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Majoránka, Muškátový oříšek, Pažitka, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Polévkové koření Maggi mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené brambory na víně se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi si vypečeme slaninu a na ní potom zpěníme cibuli nadrobno, přidáme nasekaný česnek a krátce orestujeme. Přihodíme brambory, zalijeme vínem, okořeníme polévkovým kořením, majoránkou a muškátovým oříškem a pod pokličkou na mírném ohni dusíme 30 minut. |
2 | Asi 10 minut před koncem dušení přidáme nakrájená rajčata a dodusíme. Hotový pokrm dosolíme a podáváme posypaný nakrájenou pažitkou. |
Poznámka
1