Těstovinový salát s dresinkem z ančoviček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinový salát s dresinkem z ančoviček
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51334 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Kapary |
200 g | Šunka dušená |
150 g | Tuňák v oleji |
Na těstoviny | |
---|---|
1 kávová lžička | Olej olivový |
250 g | Špagety |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Na dresink | |
1,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
120 ml | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
15 g | Sardelová pasta |
2 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 124,3mg |
Draslík | 106,9mg |
Vláknina | 293,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Tuňák v oleji, Sůl, Voda pitná, Citronová šťáva, Cukr krupice, Pažitka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Šunka dušená, Olej olivový, Špagety, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinový salát s dresinkem z ančoviček postup přípravy receptu:
1 | Do osolené vroucí vody s olejem vložíme rozlámané špagety a uvaříme je na skus. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. |
2 | Konzervovaného tuňáka scedíme, necháme okapat a rozdělíme na kousky. Kapary scedíme, petrželovou nať a pažitku nasekáme najemno, šunku nakrájíme na nudličky. |
3 | Na dresink v misce utřeme sardelovou pastu se žloutkem, citronovou šťávou, cukrem, pepřem a solí. Do směsi po částech vmícháme olej a na závěr přidáme petrželovou nať a pažitku. |
4 | V míse promícháme těstoviny s tuňákem, šunkou, kapary, zalijeme dresinkem a před podáváním necháme vychladit. |