Recept

Rizoto s rybami a plody moře

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 51337

Ingredience

Rizoto s Martini
1 ks Bobkový list
80 g Celer řapíkatý
1 g Chilli koření mleté
80 g Cibule
2 g Fenykl obecný
70 g Fenykl sladký - hlíza
200 ml Martini bianco
200 g Mořský ďas
100 g Mrkev kořen
200 g Mušle slávky
200 g Mušle svatojakubské
70 g Máslo čerstvé
25 g Olej olivový extra panenský
200 g Parmice
2 g Pepř černý mletý
5 g Petržel - nať
120 g Rajčata
400 g Rýže Arborio
8 g Sůl
500 g Treska aljašská
2000 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 623 kcal
Kilojoule 2 608kJ
17% Sacharidy 62 g
75% Tuky 56 g
42% Sodík 843 mg
68% Bílkoviny 39 g

Rizoto s rybami a plody moře postup přípravy receptu:

1

Z mořského ďasa,parmice a tresky ukrojíme hlavu a ploutve a nakrájíme filety. Do hrnce nalijeme jeden a půl litru vody, přisypeme rybí hlavy a ploutve, rybí filety, pokrájenou mrkev, rozpůlená rajčata, bobkový list, petrželku, povaříme 10 minut, vyndáme části ryb, obereme maso a dáme ho stranou; kosti a hlavy vrátíme do vývaru a vaříme zvolna 15 minut, poté odstavíme a přecedíme.

2

Svatojakubské mušle i mušle slávky vložíme do rendlíku, zalijeme půl litrem vroucí vody a 5 minut povaříme. Mušle, které se neotevřou, vyhodíme.

3

Cibuli, řapíkatý celer, hlízu z fenyklu a česnek nakrájíme nadrobno, nasypeme do hrnce s rozehřátým olejem, přidáme mletý fenykl, chilli koření, špetku šafránu, zvolna osmahneme, přisypeme rýži, orestujeme, promícháme a přilijeme Martini. Zvolna vaříme, stále mícháme, až se všechno Martini vstřebá. Po naběračkách přiléváme rybí vývar, vždy přilijeme další naběračku, když se ta předchozí vsákne. Uvařené rizoto stáhneme z ohně, osolíme, opepříme, přidáme rybí maso, přimícháme máslo, zakryjeme pokličkou a necháme 2 minuty stát.

4

Rizoto upravíme na talíře, ozdobíme mušlemi a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept