Rizoto s květákem a ančovičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto s květákem a ančovičkami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Jamie Oliver |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 51342 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
180 g | Ančovičky konzervované |
80 g | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
30 g | Chilli paprička |
120 g | Chléb konzumní |
80 g | Cibule |
250 g | Květák |
200 ml | Martini bianco |
70 g | Máslo čerstvé |
25 g | Olej olivový extra panenský |
20 g | Olej slunečnicový |
2 g | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
400 g | Rýže Arborio |
8 g | Sůl |
120 g | Sýr Parmezán |
1000 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 53,1mg |
Draslík | 401,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,3mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Celer řapíkatý, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Květák, Olej slunečnicový, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Martini bianco, Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rýže Arborio, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto s květákem a ančovičkami postup přípravy receptu:
1 | Do mixéru vložíme kousky staršího chleba, ančovičky i s olejem, chilli papričku bez semínek a rozmixujeme. V pánvi rozehřejeme slunečnicový olej, přidáme směs z mixéru a orestujeme dozlatova. |
2 | Květák rozebereme na malé růžičky, košťál nakrájíme na drobné kousíčky. Květák vhodíme do horkého vývaru, kterým budeme podlévat rýži, a ohříváme. |
3 | Cibuli, řapíkatý celer a česnek nakrájíme nadrobno, nasypeme do hrnce s rozehřátým olivovým olejem, zvolna osmahneme, přisypeme rýži, orestujeme, promícháme a přilijeme Martini. Zvolna vaříme, stále mícháme, až se všechno Martini vstřebá. Po naběračkách přiléváme vývar s květákem, vždy přilijeme další naběračku, když se ta předchozí vsákne. Uvařené rizoto stáhneme z ohně, osolíme, opepříme, přimícháme strouhaný parmezán, máslo, posekanou petrželovou nať, zakryjeme pokličkou a necháme 2 minuty stát. |
4 | Rizoto upravíme na talíře a povrch posypeme orestovanou směsí z pánve. |