Rizoto s pečenými houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto s pečenými houbami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Jamie Oliver |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 51345 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
Rizoto s Martini | |
---|---|
80 g | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
80 g | Cibule |
200 ml | Martini bianco |
70 g | Máslo čerstvé |
25 g | Olej olivový extra panenský |
2 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
400 g | Rýže Arborio |
8 g | Sůl |
120 g | Sýr Parmezán |
1000 ml | Vývar slepičí |
Houby | |
30 g | Česnek |
200 g | Houby čerstvé |
25 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 g | Sůl |
5 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 32,6mg |
Draslík | 319,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Sůl, Sýr Parmezán, Česnek, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Martini bianco, Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rýže Arborio, Vývar slepičí, Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto s pečenými houbami postup přípravy receptu:
1 | Houby nakrájíme na silnější plátky, česnek na tenké plátečky, lístky tymiánu otrháme. V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme houby, osmahneme, přidáme česnek, tymián, osolíme, opepříme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 7 minut, až začnou houby vonět. Polovinu pečených hub nasekáme na drobné kousky. |
2 | Cibuli, řapíkatý celer a česnek nakrájíme nadrobno, nasypeme do hrnce s rozehřátým olejem, zvolna osmahneme, přisypeme rýži, orestujeme, promícháme a přilijeme Martini. Zvolna vaříme, stále mícháme, až se všechno Martini vstřebá. Po naběračkách přiléváme vývar, vždy přilijeme další naběračku, když se ta předchozí vsákne. Uvařené rizoto stáhneme z ohně, osolíme, opepříme, přimícháme strouhaný parmezán, máslo, posekané houby, nasekanou petrželovou nať, zakryjeme pokličkou a necháme 2 minuty stát. |
3 | Rizoto upravíme na talíře, obložíme plátky pečených hub a podáváme. |