Recept

Rizoto s pečenými houbami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 51345
Kategorie: Rizota

Ingredience

Rizoto s Martini
80 g Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
80 g Cibule
200 ml Martini bianco
70 g Máslo čerstvé
25 g Olej olivový extra panenský
2 g Pepř černý mletý
40 g Petržel - nať
400 g Rýže Arborio
8 g Sůl
120 g Sýr Parmezán
1000 ml Vývar slepičí
Houby
30 g Česnek
200 g Houby čerstvé
25 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
4 g Sůl
5 g Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 552 kcal
Kilojoule 2 309kJ
17% Sacharidy 61 g
30% Tuky 22 g
83% Sodík 2 g
27% Bílkoviny 15 g

Rizoto s pečenými houbami postup přípravy receptu:

1

Houby nakrájíme na silnější plátky, česnek na tenké plátečky, lístky tymiánu otrháme. V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme houby, osmahneme, přidáme česnek, tymián, osolíme, opepříme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 7 minut, až začnou houby vonět. Polovinu pečených hub nasekáme na drobné kousky.

2

Cibuli, řapíkatý celer a česnek nakrájíme nadrobno, nasypeme do hrnce s rozehřátým olejem, zvolna osmahneme, přisypeme rýži, orestujeme, promícháme a přilijeme Martini. Zvolna vaříme, stále mícháme, až se všechno Martini vstřebá. Po naběračkách přiléváme vývar, vždy přilijeme další naběračku, když se ta předchozí vsákne. Uvařené rizoto stáhneme z ohně, osolíme, opepříme, přimícháme strouhaný parmezán, máslo, posekané houby, nasekanou petrželovou nať, zakryjeme pokličkou a necháme 2 minuty stát.

3

Rizoto upravíme na talíře, obložíme plátky pečených hub a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept