Jednoduchý recept

Rizoto s fenyklem a ricottou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 51346

Ingredience

Rizoto s Martini
80 g Celer řapíkatý
2 g Chilli koření mleté
80 g Cibule
30 g Citronová kůra
30 ml Citronová šťáva
200 ml Martini bianco
70 g Máslo čerstvé
25 g Olej olivový extra panenský
2 g Pepř černý mletý
80 g Ricotta
400 g Rýže Arborio
120 g Sýr Parmezán
8 g Sůl
1000 ml Vývar slepičí
2 stroužek Česnek
Fenykl
4 g Fenykl obecný
150 g Fenykl sladký - hlíza
30 g Olej olivový extra panenský
1 g Pepř černý mletý
4 g Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 566 kcal
Kilojoule 2 367kJ
16% Sacharidy 59 g
32% Tuky 24 g
83% Sodík 2 g
25% Bílkoviny 14 g

Rizoto s fenyklem a ricottou postup přípravy receptu:

1

Hlízu fenyklu nakrájíme na kostičky, česnek na tenké plátky. V rendlíku rozehřejeme olej, přisypeme mletý fenykl, česnek, osmahneme, přidáme čerstvý fenykl, osolíme, opepříme, rendlík zakryjeme, zmírníme oheň a zvolna dusíme 15 až 20 minut.

2

Cibuli, řapíkatý celer a česnek nakrájíme nadrobno, nasypeme do hrnce s rozehřátým olejem, zvolna osmahneme, přisypeme rýži, orestujeme, promícháme a přilijeme Martini. Zvolna vaříme, stále mícháme, až se všechno Martini vstřebá. Nyní přimícháme dušený fenykl i s vydušenou šťávou. Po naběračkách přiléváme vývar - vždy přilijeme další naběračku, když se ta předchozí vsákne. Uvařené rizoto stáhneme z ohně, osolíme, opepříme, přimícháme strouhaný parmezán, máslo, rozdrobenou ricottu, citronovou šťávu i kůru, zakryjeme pokličkou a necháme 2 minuty stát.

3

Rizoto upravíme na talíře, posypeme špetkou chilli koření a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept