Rizoto s fenyklem a ricottou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto s fenyklem a ricottou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Jamie Oliver |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 51346 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
Rizoto s Martini | |
---|---|
80 g | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
2 g | Chilli koření mleté |
80 g | Cibule |
30 g | Citronová kůra |
30 ml | Citronová šťáva |
200 ml | Martini bianco |
70 g | Máslo čerstvé |
25 g | Olej olivový extra panenský |
2 g | Pepř černý mletý |
80 g | Ricotta |
400 g | Rýže Arborio |
8 g | Sůl |
120 g | Sýr Parmezán |
1000 ml | Vývar slepičí |
Fenykl | |
2 stroužek | Česnek |
4 g | Fenykl obecný |
150 g | Fenykl sladký - hlíza |
30 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
4 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 27,6mg |
Draslík | 234,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Citronová kůra, Citronová šťáva, Sůl, Sýr Parmezán, Česnek, Fenykl obecný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Martini bianco, Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Ricotta, Rýže Arborio, Vývar slepičí, Fenykl sladký - hlíza, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto s fenyklem a ricottou postup přípravy receptu:
1 | Hlízu fenyklu nakrájíme na kostičky, česnek na tenké plátky. V rendlíku rozehřejeme olej, přisypeme mletý fenykl, česnek, osmahneme, přidáme čerstvý fenykl, osolíme, opepříme, rendlík zakryjeme, zmírníme oheň a zvolna dusíme 15 až 20 minut. |
2 | Cibuli, řapíkatý celer a česnek nakrájíme nadrobno, nasypeme do hrnce s rozehřátým olejem, zvolna osmahneme, přisypeme rýži, orestujeme, promícháme a přilijeme Martini. Zvolna vaříme, stále mícháme, až se všechno Martini vstřebá. Nyní přimícháme dušený fenykl i s vydušenou šťávou. Po naběračkách přiléváme vývar - vždy přilijeme další naběračku, když se ta předchozí vsákne. Uvařené rizoto stáhneme z ohně, osolíme, opepříme, přimícháme strouhaný parmezán, máslo, rozdrobenou ricottu, citronovou šťávu i kůru, zakryjeme pokličkou a necháme 2 minuty stát. |
3 | Rizoto upravíme na talíře, posypeme špetkou chilli koření a podáváme. |