Jednoduchý recept

Rizoto s klobásou a tymiánem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 51347
Kategorie: Rizota

Ingredience

80 g Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
80 g Cibule
200 ml Martini bianco
70 g Máslo čerstvé
25 g Olej olivový extra panenský
2 g Pepř černý mletý
400 g Rýže Arborio
8 g Sůl
120 g Sýr Parmezán
4 g Tymián čerstvý
1000 ml Vývar slepičí
Klobása s cibulí
200 g Cibule
400 g Klobása uzená

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 658 kcal
Kilojoule 2 753kJ
19% Sacharidy 68 g
35% Tuky 26 g
70% Sodík 1 g
43% Bílkoviny 24 g

Rizoto s klobásou a tymiánem postup přípravy receptu:

1

Klobásu nakrájíme na kolečka, cibuli oloupeme a necháme vcelku. Kolečka klobásy vyskládáme vedle sebe na plech, přidáme celé cibule, vložíme do trouby a pečeme asi hodinu. Plech vyndáme, klobásu oloupeme a slupku z ní vyhodíme. Maso z klobásy rozdrobíme, dvě třetiny cibule nakrájíme nadrobno, zbytek cibule nakrájíme na srpečky.

2

Cibuli, řapíkatý celer a česnek nakrájíme nadrobno, nasypeme do hrnce s rozehřátým olejem, zvolna osmahneme, přisypeme rýži, orestujeme, promícháme a přilijeme Martini. Zvolna vaříme, stále mícháme, až se všechno Martini vstřebá. Po naběračkách přiléváme vývar, vždy přilijeme další naběračku, když se ta předchozí vsákne. Přibližně v polovině vaření přimícháme drobnou cibuli a klobásu. Uvařené rizoto stáhneme z ohně, osolíme, opepříme, přimícháme strouhaný parmezán, máslo, lístky tymiánu, zakryjeme pokličkou a necháme 2 minuty stát.

3

Rizoto upravíme na talíře, obložíme srpečky pečené cibule a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept