Salát z čerstvé zeleniny s chlebem a ančovičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z čerstvé zeleniny s chlebem a ančovičkami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Jamie Oliver |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 51350 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
180 g | Ančovičky konzervované |
30 ml | Balsamico ocet |
20 g | Bazalka |
80 g | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
600 g | Chléb slunečnicový |
100 g | Cibule červená |
60 g | Kapary |
120 ml | Olej olivový extra panenský |
180 g | Paprika červená |
180 g | Paprika žlutá |
2 g | Pepř černý mletý |
1000 g | Rajčata |
10 g | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 19,1mg |
Draslík | 557,2mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 86,9mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Balsamico ocet, Bazalka, Celer řapíkatý, Česnek, Paprika červená, Paprika žlutá, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb slunečnicový, Cibule červená, Kapary, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z čerstvé zeleniny s chlebem a ančovičkami postup přípravy receptu:
1 | Celé papriky položíme na rošt do vyhřáté trouby a necháme je 10 minut opéct. Během pečení je jednou otočíme. Opečené papriky oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na proužky. |
2 | Ančovičky z konzervy propláchneme pod tekoucí vodou, trochu je pokrájíme, rajčata nakrájíme na malé kostičky, trochu osolíme, vložíme do cedníku a postavíme nad misku, trochu je zmáčkneme, aby z nich odkapávala šťáva. Do šťávy z rajčat vložíme ančovičky s kapary. |
3 | Střídku staršího chleba natrháme na malé kousky, nasypeme na plech a vložíme do lehce vyhřáté trouby oschnout. Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka, která ještě překrojíme napůl. Srdíčko řapíkatého celeru nakrájíme na nudličky, lístky bazalky otrháme. Do velké salátové mísy nasypeme cibuli, přidáme řapíkatý celer, promícháme a přimícháme kousky vychladlého chleba. Nyní přidáme vychladlé papriky a okapaná rajčata; šťávu z rajčat si necháme na dresink. Do rajčatové šťávy, ze které jsme vyndali ančovičky, přidáme balsamico ocet, olivový olej, prolisovaný česnek, mořskou sůl, mletý pepř a důkladně promícháme. Dresinkem z rajčatové šťávy zalijeme salát a dvěma vidličkami salát minutu prohazujeme. Nakonec navrch položíme ančovičky a podáváme. |