Jednoduchý recept

Salát z čerstvé zeleniny s chlebem a ančovičkami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 51350
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

180 g Ančovičky konzervované
30 ml Balsamico ocet
20 g Bazalka
80 g Celer řapíkatý
1 stroužek Česnek
600 g Chléb slunečnicový
100 g Cibule červená
60 g Kapary
120 ml Olej olivový extra panenský
180 g Paprika červená
180 g Paprika žlutá
2 g Pepř černý mletý
1000 g Rajčata
10 g Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 439 kcal
Kilojoule 1 836kJ
12% Sacharidy 44 g
29% Tuky 22 g
67% Sodík 1 g
32% Bílkoviny 18 g

Salát z čerstvé zeleniny s chlebem a ančovičkami postup přípravy receptu:

1

Celé papriky položíme na rošt do vyhřáté trouby a necháme je 10 minut opéct. Během pečení je jednou otočíme. Opečené papriky oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na proužky.

2

Ančovičky z konzervy propláchneme pod tekoucí vodou, trochu je pokrájíme, rajčata nakrájíme na malé kostičky, trochu osolíme, vložíme do cedníku a postavíme nad misku, trochu je zmáčkneme, aby z nich odkapávala šťáva. Do šťávy z rajčat vložíme ančovičky s kapary.

3

Střídku staršího chleba natrháme na malé kousky, nasypeme na plech a vložíme do lehce vyhřáté trouby oschnout. Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka, která ještě překrojíme napůl. Srdíčko řapíkatého celeru nakrájíme na nudličky, lístky bazalky otrháme. Do velké salátové mísy nasypeme cibuli, přidáme řapíkatý celer, promícháme a přimícháme kousky vychladlého chleba. Nyní přidáme vychladlé papriky a okapaná rajčata; šťávu z rajčat si necháme na dresink. Do rajčatové šťávy, ze které jsme vyndali ančovičky, přidáme balsamico ocet, olivový olej, prolisovaný česnek, mořskou sůl, mletý pepř a důkladně promícháme. Dresinkem z rajčatové šťávy zalijeme salát a dvěma vidličkami salát minutu prohazujeme. Nakonec navrch položíme ančovičky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept