Jednoduchý recept

Vaudské brambory s pórkem

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 51353

Ingredience

1 kg Brambory
50 g Celer - nať
200 g Mrkev kořen
3 g Muškátový oříšek
6 g Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
500 g Pórek
10 g Sůl
3 dl Víno bílé
5 dl Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 399 kcal
Kilojoule 1 669kJ
19% Sacharidy 68 g
159% Tuky 119 g
81% Sodík 2 g
22% Bílkoviny 12 g

Vaudské brambory s pórkem postup přípravy receptu:

1

Brambory a mrkev oloupeme a nakrájíme na plátky, vložíme do mísy a přidáme na kousky nakrájený pórek, nasekanou petrželovou a celerovou nať. Osolíme, opepříme, vmícháme trochu muškátového oříšku. Přemístíme do kastrolu a zalijeme bílým vínem a vývarem tak, aby byla zelenina ponořená. Dusíme zakryté na mírném ohni asi 45 minut, občas promícháme. Podáváme teplé

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept