Salát z rokety, čekanky a parmezánu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z rokety, čekanky a parmezánu
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jamie Oliver |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 51354 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
40 ml | Balsamico ocet |
400 g | Čekanka |
120 g | Olej olivový extra panenský |
2 g | Pepř černý mletý |
600 g | Roketa |
8 g | Sůl |
200 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 22,7mg |
Draslík | 552,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Čekanka, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Roketa mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z rokety, čekanky a parmezánu postup přípravy receptu:
1 | Listy rokety omyjeme, čekankové vnější listy vyhodíme, vnitřní také omyjeme a okapat. Roketu a čekanku natrháme na menší kousky, vložíme do mísy, promícháme, osolíme a opepříme. Smícháme olej s octem, nalijeme na salát, parmezán nastrouháme najemno, přisypeme do mísy a dvěma vidličkami salát zlehka promícháme, poté podáváme. |
Poznámka
Salát podáváme ihned, listy salátu delším skladováním vadnou. Podáváme ve velké salátové míse, kterou postavíme doprostřed stolu. Každý strávník se obslouží sám.