Jednoduchý recept

Tuňákový salát s brambory, vejci a zeleninou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 51357
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

60 g Ančovičky konzervované
400 g Brambory rané
80 g Cibule červená
40 ml Citronová šťáva
50 g Kapary
80 g Olej olivový extra panenský
2 g Pepř černý mletý
80 g Roketa
5 g Sůl
440 g Tuňák v oleji
4 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 614 kcal
Kilojoule 2 570kJ
9% Sacharidy 31 g
46% Tuky 34 g
59% Sodík 1 g
89% Bílkoviny 50 g

Tuňákový salát s brambory, vejci a zeleninou postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme, nasypeme do hrnce, zalijeme 750 ml vody a vaříme 15 minut doměkka. Zároveň uvaříme vejce ve zbylé vodě natvrdo - asi 8 minut. Vejce zchladíme a oloupeme. Kapary zalijeme citronovou šťávou. Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, ještě horké nasypeme do mísy, přidáme kapary s citronovou šťávou, přilijeme olej, osolíme, opepříme, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, promícháme a necháme vychladnout. Přidáme natrhané listy rokety, tuňáka, čtvrtky uvařených vajec, lehce promícháme a navrch položíme ančovičky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept