Salát z olihní a zeleniny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z olihní a zeleniny
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Jamie Oliver |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 51365 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 g | Chilli koření mleté |
50 g | Cibule červená |
30 ml | Citronová šťáva |
150 g | Fenykl sladký - hlíza |
40 ml | Ocet vinný červený |
75 g | Olej olivový extra panenský |
400 g | Olihně |
3 g | Oregano sušené |
2 g | Pepř černý mletý |
40 ml | Pomerančová šťáva |
120 g | Rajčata |
100 g | Rajčata Cherry |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 233,0mg |
Draslík | 608,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,1mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Citronová šťáva, Ocet vinný červený, Olihně, Oregano sušené, Pomerančová šťáva, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Fenykl sladký - hlíza, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z olihní a zeleniny postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a vykuchané olihně bez hlav rozřízneme, odkrojíme chapadla, potřeme olejem ze všech stran, osolíme, opepříme a posypeme chilli kořením. Nejdříve dáme na gril chapadla a asi po dvou minutách přiložíme rozříznutá tělíčka. Olihně obracíme a grilujeme asi 4 až 5 minut. Tělíčka nakrájíme na proužky a chapadla na menší kousky. |
2 | Rajčata nakrájíme na kostičky, cherry rajčata rozpůlíme, cibuli nakrájíme na nudličky, fenykl očistíme a nakrájíme na plátky. Zeleninu nasypeme do mísy, osolíme, opepříme, přilijeme citronovou a pomerančovou šťávu, ocet, olej, přidáme olihně, oregano a promícháme. |
3 | Salát podáváme ve velké skleněné míse. |