Jednoduchý recept

Salát z olihní a zeleniny

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 51365
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 g Chilli koření mleté
50 g Cibule červená
30 ml Citronová šťáva
150 g Fenykl sladký - hlíza
40 ml Ocet vinný červený
75 g Olej olivový extra panenský
400 g Olihně
3 g Oregano sušené
2 g Pepř černý mletý
40 ml Pomerančová šťáva
120 g Rajčata
100 g Rajčata Cherry
8 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 270 kcal
Kilojoule 1 128kJ
3% Sacharidy 10 g
24% Tuky 18 g
42% Sodík 832 mg
30% Bílkoviny 17 g

Salát z olihní a zeleniny postup přípravy receptu:

1

Očištěné a vykuchané olihně bez hlav rozřízneme, odkrojíme chapadla, potřeme olejem ze všech stran, osolíme, opepříme a posypeme chilli kořením. Nejdříve dáme na gril chapadla a asi po dvou minutách přiložíme rozříznutá tělíčka. Olihně obracíme a grilujeme asi 4 až 5 minut. Tělíčka nakrájíme na proužky a chapadla na menší kousky.

2

Rajčata nakrájíme na kostičky, cherry rajčata rozpůlíme, cibuli nakrájíme na nudličky, fenykl očistíme a nakrájíme na plátky. Zeleninu nasypeme do mísy, osolíme, opepříme, přilijeme citronovou a pomerančovou šťávu, ocet, olej, přidáme olihně, oregano a promícháme.

3

Salát podáváme ve velké skleněné míse.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept