Jednoduchý recept

Salát z bulguru s pečenou zeleninou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 51366
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

400 g Bulgur
2 ks Bylinky čerstvé - svazek
4 stroužek Česnek
100 g Cibule červená
50 ml Citronová šťáva
800 g Cuketa
300 g Fenykl sladký - hlíza
400 g Lilek
30 ml Ocet vinný
80 g Olej olivový
200 g Olej olivový extra panenský
250 g Paprika červená
2 g Pepř černý mletý
12 g Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 499 kcal
Kilojoule 2 086kJ
14% Sacharidy 51 g
43% Tuky 32 g
31% Sodík 629 mg
17% Bílkoviny 10 g

Salát z bulguru s pečenou zeleninou postup přípravy receptu:

1

Bulgur nasypeme do misky, zalijeme vodou a necháme 20 minut bobtnat. Scedíme, nasypeme do hrnce, zalijeme čerstvou vodou a vaříme 20 minut doměkka. Scedíme a necháme vychladnout. Cuketu nakrájíme na silnější kolečka, fenykl nakrájíme nahrubo, papriky rozkrojíme, vybereme jádřince a lusk necháme vcelku, lilek nakrájíme na větší kusy, cibuli oloupeme a rozčtvrtíme, česnek nakrájíme na plátky.

2

Zeleninu promícháme s olivovým olejem, nasypeme na plech v jedné vrstvě, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Občas zeleninu promícháme, aby se opekla ze všech stran. Upečenou zeleninu pokapeme octem a necháme vychladnout. Zeleninu doplníme čerstvými bylinkami a všechno nadrobno posekáme.

3

Bulgur nasypeme do salátové mísy, přisypeme posekanou zeleninu s bylinkami, zalijeme panenským olejem, citronovou šťávou, osolíme, opepříme a promícháme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept