Jednoduchý recept

Chobotnice s mušlemi

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 51370

Ingredience

30 g Chilli paprička
1500 g Chobotnice
20 g Citronová kůra
20 g Fenykl čerstvý
120 g Mušle slávky
100 g Olej olivový extra panenský
2 g Pepř černý mletý
40 g Petržel - nať
20 g Petržel kudrnka
12 g Sůl
80 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 379 kcal
Kilojoule 1 586kJ
4% Sacharidy 13 g
23% Tuky 18 g
71% Sodík 1 g
73% Bílkoviny 41 g

Chobotnice s mušlemi postup přípravy receptu:

1

Do většího hrnce nalijeme olej, rozehřejeme, přisypeme plátky česneku, chilli papričku bez semínek nakrájenou na nudličky, posekanou petrželku a strouhanou citronovou kůru. Zvolna smažíme asi minutu, přidáme celou chobotnici, přiklopíme pokličkou, s hrncem zatřeseme a velmi zvolna vaříme zhruba 20 minut. Chobotnice pustí dost tekutiny, takže výsledkem bude chobotnice ve vlastní šťávě. Nakonec přidáme k chobotnici mušle, povaříme pár minut a odstavíme. Mušle, které se neotevřely, vyhodíme.

2

Chobotnici vyjmeme, vyřízneme hnědé maso z hlavy, přísavky, oči, zobák a vyhodíme, zbytek nakrájíme na jednotlivé porce, rozdělíme do misek, vývar ochutíme posekaným fenyklem a petrželkou (20 g), solí, pepřem, přelijeme chobotnice v miskách a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept