Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 51371
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

Vařené houby
3 polévková lžíce Houby sušené
0,5 kávová lžička Kmín drcený
2 špetka Sůl
3 dl Voda pitná
Vařené brambory
300 g Brambory
5 dl Voda pitná
Vařená vejce
4 ks Vejce slepičí
3 dl Voda pitná
Polévka
1 ks Bobkový list
20 g Bujón natur hovězí
3 ks Cibule
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 ks Nové koření celé
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
2,5 dl Smetana jihočeská zakysaná15%
0,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 298 kcal
Kilojoule 1 245kJ
7% Sacharidy 27 g
21% Tuky 16 g
17% Sodík 340 mg
24% Bílkoviny 14 g

Cibulovka z Klenčí postup přípravy receptu:

1

Sušené houby omyjeme, namočíme je rendlíku s 2–3 dl vody asi na 15 minut, potom je uvaříme doměkka s drceným kmínem a 2 špetkami soli.

2

Omyjeme brambory, dáme je do hrnce s 5 dl vody a uvaříme je doměkka. Uvařené scedíme, oloupeme a nakrájíme na kostky. V menším kastrolku si ve 3 dl vody uvaříme 4 vejce natvrdo. Vaříme je 9–10 minut. Potom je zchladíme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.

3

Očistíme cibule a pokrájíme je na plátky. Vložíme je do hrnce s 1 litrem vody. Přidáme kostku hovězího bujónu (nebo masoxu), bobkový list, nové koření, celý černý pepř a vaříme pomalu přibližně 20 minut. V misce si rozmícháme v kysané smetaně hladkou mouku. Nalijeme ji do polévky, za stálého míchání povaříme několik sekund a hrnec odstavíme z plotny. Přes síto ji přecedíme do druhého hrnce, přidáme scezené houby, brambory a sůl podle chuti. Na talíře rozdělíme pokrájená vejce, přelijeme polévkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept