Polévková zavářka s chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 36 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévková zavářka s chřestem
Polévková zavářka s chřestem
Celkový čas: | 36 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 26 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 51376 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 l | Bujón zeleninový |
10 ks | Chřest zelený |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř bílý |
30 g | Strouhanka |
2 ks | Vejce slepičí |
Na smažení | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 128,9mg |
Draslík | 46,5mg |
Vláknina | 464,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř bílý, Strouhanka, Vejce slepičí, Olej slunečnicový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón zeleninový, Chřest zelený, Máslo čerstvé, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévková zavářka s chřestem postup přípravy receptu:
1 | V hrnci si přivedeme k varu 1 litr zeleninového bujónu. Zelený chřest omyjeme, odkrojíme asi 1/3 tvrdého stonku a vložíme ho do vařícího bujónu. Pomalu ho vaříme 10–14 minut. Vyjmeme ho sítem, necháme okapat, odřežeme hlavičky a vrátíme je zpět do polévky. |
2 | Zbývající stonky dáme do mísy a tyčovým mixerem je rozmixujeme na kaši. Přidáme 2 žloutky a důkladně je smícháme s chřestovou kaší. Přidáme jemnou strouhanku, lžíci vlažného másla a 2 špetky bílého pepře. Vyšleháme 2 bílky na tuhý sníh, který zapracujeme do chřestového těsta. |
3 | V pánvi si rozpálíme máslo s olejem, nalijeme chřestové těsto, povrch uhladíme a smažíme pomalu z každé strany dozlatova přibližně po 5–6 minutách z každé strany. Usmažený chřestový svítek nakrájíme na tenké proužky, dáme je do polévky a hned podáváme. |