Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 51377
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

700 g Brambory
1 ks Cibule
50 g Máslo čerstvé
30 g Petržel - nať
4 dl Smetana 16% (pochoutková)
7 g Sůl
100 g Sýr Ementál (Primátor)
4 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
Na fazolky
300 g Fazolové lusky zelené
40 g Máslo čerstvé
2 g Muškátový oříšek
4 g Pepř bílý
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 660 kcal
Kilojoule 2 762kJ
10% Sacharidy 36 g
64% Tuky 48 g
64% Sodík 1 g
43% Bílkoviny 24 g

Selská omeleta z Jury postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky, pokud jsou velké, rozpůlíme. Na velké pánvi na másle zpěníme cibuli nadrobno, přidáme brambory a orestujeme asi 5 minut.

2

V míse zatím ušleháme vejce, vmícháme strouhaný ementál, smetanu, sůl a nasekanou petrželku. Směsí zalejeme brambory a necháme na mírném ohni péct až do ztuhnutí, asi 10 minut.

3

Zatím na jiné pánvi na másle podusíme zelené fazolky, osolíme, ochutíme bílým pepřem a muškátovým oříškem.

4

Hotovou omeletu rozdělíme na 4 porce a podáváme s dušenými fazolkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept