Jemná chřestová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemná chřestová polévka
Jemná chřestová polévka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51378 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
500 g | Chřest zelený |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
2 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 12,3mg |
Draslík | 1,0mg |
Vláknina | 37,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jemná chřestová polévka postup přípravy receptu:
1 | V hrnci si přivedeme k varu 1 litr vody se solí, cukrem a citrónovou šťávou. Čerstvý zelený chřest omyjeme, tvrdou spodní část, asi 1/3, odřežeme. Chřest ponoříme do vroucí vody a pomalu ho vaříme přibližně 10–14 minut. |
2 | Poté ho vyjmeme, necháme okapat, nakrájíme na menší kousky asi 3 cm dlouhé. V misce si dohladka rozmícháme mouku v zakysané smetaně a přimícháme ji do polévky. Za stálého míchání povaříme smetanu asi 1 minutu, přidáme máslo, vrátíme pokrájený chřest a podáváme. |