Zdravý recept

Hlávkový salát sterilovaný v octovém nálevu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 51379

Ingredience

1 ks Cibule - nať
1 hrst Kopr čerstvý
2 dl Ocet kvasný lihový
3 ks Salát hlávkový
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
1 ks Česnek-nať

Nutriční hodnoty jedné porce

1% Kalorie 21 kcal
Kilojoule 86kJ
1% Sacharidy 2 g
0% Tuky 0 g
5% Sodík 103 mg
2% Bílkoviny 1 g

Hlávkový salát sterilovaný v octovém nálevu postup přípravy receptu:

1

Čerstvý salát očistíme, rozebereme, listy důkladně omyjeme a nakrájíme. Zelenou cibulovou a česnekovou nať opláchneme, pokrájíme a společně a nasekaným koprem přidáme k salátu a promícháme.

2

Vodu smícháme s octem a solí, přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout. Salát rozdělíme do sklenic, zalijeme nálevem a zavíčkujeme.

3

Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 15 minut od bodu varu. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme v temné a studené místnosti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept