Hlávkový salát sterilovaný v octovém nálevu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlávkový salát sterilovaný v octovém nálevu
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 51379 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 ks | Česnek-nať |
1 ks | Cibule - nať |
1 hrst | Kopr čerstvý |
2 dl | Ocet kvasný lihový |
3 ks | Salát hlávkový |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 355,6mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 17,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule - nať, Kopr čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Česnek-nať, Ocet kvasný lihový, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hlávkový salát sterilovaný v octovém nálevu postup přípravy receptu:
1 | Čerstvý salát očistíme, rozebereme, listy důkladně omyjeme a nakrájíme. Zelenou cibulovou a česnekovou nať opláchneme, pokrájíme a společně a nasekaným koprem přidáme k salátu a promícháme. |
2 | Vodu smícháme s octem a solí, přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout. Salát rozdělíme do sklenic, zalijeme nálevem a zavíčkujeme. |
3 | Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 15 minut od bodu varu. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme v temné a studené místnosti. |