Recept

Šparglová polévka s taveným sýrem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 51383

Ingredience

1 l Bujón slepičí
220 g Chřest zelený
1 polévková lžíce Pažitka
2 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
170 g Sýr smetanový 65%
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 141 kcal
Kilojoule 589kJ
1% Sacharidy 4 g
15% Tuky 11 g
35% Sodík 697 mg
12% Bílkoviny 7 g

Šparglová polévka s taveným sýrem postup přípravy receptu:

1

Omyjeme čerstvý zelený chřest (špargla), spodní tvrdé části asi z 1/3 odkrojíme a nakrájíme ho na menší kousky (asi 4–5 cm dlouhé). Omyjeme petrželku kudrnku s pažitkou a drobně ji pokrájíme.

2

V hrnci si přivedeme k varu slepičí bujón. Chřest vložíme do polévky a pomalu vaříme asi 10 minut. Přimícháme na kostičky nakrájený tavený sýr, dochutíme solí, pepřem, krátce povaříme (1–2 minuty), přimícháme bylinky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept