Zdravý recept

Kapusta sterilovaná ve slaném nálevu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 51384

Ingredience

1 ks Citrony
1 kg Kapusta hlávková
0,5 kávová lžička Kyselina citrónová
15 g Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 87 kcal
Kilojoule 363kJ
5% Sacharidy 18 g
2% Tuky 1 g
52% Sodík 1 g
10% Bílkoviny 6 g

Kapusta sterilovaná ve slaném nálevu postup přípravy receptu:

1

Kapustu očistíme, listy nakrájíme na menší kousky. Vložíme do mírně osolené vody a povaříme 2-4 minuty. Poté ihned zchladíme studenou vodou a necháme okapat.

2

Vodu smícháme se solí a kyselinou citronovou. Kapustu rozdělíme do sklenic a zalijeme nálevem. Zakápneme šťávou z citronu a zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 100 °C sterilujeme po dobu 30-40 minut.

3

Po dvou dnech sterilizaci zopakujeme, tentokrát při teplotě 90 °C po dobu 30 minut. Po vychladnutí uložíme v temné a studené místnosti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept