Kapusta sterilovaná ve slaném nálevu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapusta sterilovaná ve slaném nálevu
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 51384 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 ks | Citrony |
1 kg | Kapusta hlávková |
0,5 kávová lžička | Kyselina citrónová |
15 g | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 769,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 26g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 212,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kapusta hlávková, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kyselina citrónová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kapusta sterilovaná ve slaném nálevu postup přípravy receptu:
1 | Kapustu očistíme, listy nakrájíme na menší kousky. Vložíme do mírně osolené vody a povaříme 2-4 minuty. Poté ihned zchladíme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Vodu smícháme se solí a kyselinou citronovou. Kapustu rozdělíme do sklenic a zalijeme nálevem. Zakápneme šťávou z citronu a zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 100 °C sterilujeme po dobu 30-40 minut. |
3 | Po dvou dnech sterilizaci zopakujeme, tentokrát při teplotě 90 °C po dobu 30 minut. Po vychladnutí uložíme v temné a studené místnosti. |