Bramborovo-sýrové noky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 36 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborovo-sýrové noky
Celkový čas: | 36 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 16 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51385 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kg | Brambory |
80 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko polotučné |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 g | Muškátový oříšek |
30 g | Pažitka |
10 g | Sůl |
200 g | Sýr Eidam uzený 45% |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
6 ks | Vejce slepičí |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 279,7mg |
Draslík | 782,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Muškátový oříšek, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Eidam uzený 45%, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborovo-sýrové noky postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě. Ještě horké scedíme a rozmačkáme. V míse smícháme mouku, sůl, vejce a mléko, muškátový oříšek, strouhaný uzený sýr a nakonec bramborovou hmotu a vypracujeme hladké těsto. Na pomoučněném vále utvoříme silnější válečky, které nožem nasekáme na noky. Vaříme v osolené vodě 6 minut, vyjmeme děravou naběračkou a necháme okapat. |
2 | Podáváme polité rozpuštěným máslem a posypané nastrouhaným ementálem a ozdobené nasekanou pažitkou. |
Poznámka
Můžeme také podávat samotné jako přílohu.