Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 36 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 16 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 51385
Kategorie: Přílohy

Ingredience

1 kg Brambory
80 g Máslo čerstvé
2 dl Mléko polotučné
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 g Muškátový oříšek
30 g Pažitka
10 g Sůl
200 g Sýr Eidam uzený 45%
100 g Sýr Ementál (Primátor)
6 ks Vejce slepičí
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 597 kcal
Kilojoule 2 497kJ
13% Sacharidy 48 g
43% Tuky 32 g
38% Sodík 764 mg
53% Bílkoviny 30 g

Bramborovo-sýrové noky postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě. Ještě horké scedíme a rozmačkáme. V míse smícháme mouku, sůl, vejce a mléko, muškátový oříšek, strouhaný uzený sýr a nakonec bramborovou hmotu a vypracujeme hladké těsto. Na pomoučněném vále utvoříme silnější válečky, které nožem nasekáme na noky. Vaříme v osolené vodě 6 minut, vyjmeme děravou naběračkou a necháme okapat.

2

Podáváme polité rozpuštěným máslem a posypané nastrouhaným ementálem a ozdobené nasekanou pažitkou.

Poznámka

Můžeme také podávat samotné jako přílohu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept