Recept

Kaltoun – polévka s drůbky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 51386
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

0,3 ks Celer bulvový
2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
350 g Kuřecí drůbky
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Mrkev kořen
2 špetka Muškátový květ
4 polévková lžíce Nudle domácí
1 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
2 kávová lžička Sůl
1,2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 240 kcal
Kilojoule 1 005kJ
5% Sacharidy 17 g
129% Tuky 97 g
26% Sodík 521 mg
34% Bílkoviny 19 g

Kaltoun – polévka s drůbky postup přípravy receptu:

1

Omyté kuřecí drůbky (srdce, křídla, krk, žaludek, játra, křídla) dáme do vody, přidáme sůl, celý pepř, celou očištěnou cibuli, 2 stroužky česneku a uvaříme je doměkka. Polévka by měla během vaření jen probublávat. Drůbky vaříme minimálně 40 minut.

2

Mezitím omyjeme a drobně pokrájíme petrželku s pažitkou. Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel a druhou cibuli, kterou drobně pokrájíme a v hrnci na másle zpěníme. Přidáme na kolečka pokrájenou kořenovou zeleninu, promícháme a krátce orestujeme. Přilijeme scezený vývar z drůbků a vaříme zeleninu doměkka přibližně dalších 15 minut. Maso z drůbků obereme, pokrájíme a přidáme do polévky. 4–5 minut před koncem vaření vložíme do polévky 4 lžíce domácích nudlí, muškátový květ, petrželku, pažitku, polévku dochutíme podle potřeby solí a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept