Hovězí kudlásková polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí kudlásková polévka
Hovězí kudlásková polévka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51388 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 l | Hovězí vývar základní |
Bramborové kudlásky | |
---|---|
500 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
0,5 polévková lžíce | Majoránka |
0,5 dl | Mléko plnotučné |
6 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Na dochucení | |
1 polévková lžíce | Kerblík |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 68,6mg |
Draslík | 782,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 88,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Brambory, Česnek, Majoránka, Sůl, Vejce slepičí, Kerblík, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí kudlásková polévka postup přípravy receptu:
1 | V hrnci si pomalu přivedeme k varu čistý hovězí vývar bez masa. Připravíme si těstíčko na bramborové kudlásky: oloupeme a omyjeme brambory. Jemně je nastrouháme do mísy a vodu z nich slijeme. Přidáme k nim mléko, vejce, sůl, pepř, majoránku, prolisovaný česnek a hladkou mouku (asi 5–6 lžic). Těsto dobře promícháme, musí být husté. V případě potřeby přidáme mouku. |
2 | Lžičkou z těsta vykrajujeme kudlásky – noky, které vkládáme do vývaru. Promícháme, vaříme je asi 2–3 minuty. Přidáme omytý, drobně pokrájený kerblík, dochutíme solí, máslem a podáváme. |